Ultima ediție a Cafenelei juridice din acest an a avut loc în 15 noiembrie 2022 și am închis sesiunea evenimentelor noastre cu o frumoasă discuție despre contractele de finanțare pe marginea Legii 85/2014 sau legea insolvenței în termeni mai uzuali.
Doamna judecător Mariana Moncea, din cadrul Tribunalului București – Secția a VII-a civilă – ne-a făcut bucuria de a accepta invitația noastră și, în dialog cu dumneaei ne-am propus și, în mare parte, am reușit să parcurgem aspectele practice delicate ale efectelor procedurii insolvenței asupra contractelor de leasing si a contractelor de finanțare garantate cu ipotecă mobiliară.
Am ales aceste tipuri de contracte deoarece, prin intermediul acestora, majoritatea agenților economici își asigură echipamentele, utilajele și autovehiculele de care au nevoie în desfășurarea activității economice. O covârșitoare majoritate a debitorilor insolvenți înregistrează, printre altele, datorii către finanțatori, puține fiind procedurile de insolvență în care să nu regăsim, în tabel, cel puțin un creditor care să fi încheiat cu debitorul asemenea tipuri de contracte ce reprezintă titluri ale creanței sale.

Dialogul nostru a fost extrem de interesant, mediat de gazda noastră, doamna Cristina Cornaci, fondator și director general al Avestis, purtat cu colegii noștri avocat Mădălina Ionescu și consilier juridic Lucian Molner. Drept dovadă că tema a fost atent aleasă și invitatul nostru apreciat, ne putem lăuda cu un auditoriu numeros, atât din rândul practicienilor în insolvență, executorilor judecătoresti, avocaților și a altor categorii de
practicieni ai dreptului.

Evenimentul a avut loc online, pe platforma Zoom, cu difuzare pe platformele facebook și youtube. Pentru doritorii care nu au putut să ne urmărească live, îi invităm să acceseze canalul nostru de Youtube, unde pot vizualiza integral ediția a XVIII-a a Cafenelei juridice: