Ediția XXI a Cafenelei juridice s-a încheiat cu frumoase concluzii răsfrânse asupra subiectului ce privește executarea silită directă, mai exact a bunurilor mobile, punând accent în cadrul discuțiilor noastre pe aspectele practice, pe situații punctuale și pe diversitatea practicilor de la o curte de apel la alta.

Tema a fost cu adevărat pe placul nostru, întrucât specificul activității este strâns legat de acest domeniu, având în vedere că mare parte din obiectivele încredințate de clienții noștri sunt reprezentate de reposesia bunurilor de leasing. Prin urmare, experiența noastră este extrem de vastă și am putut-o expune în cadrul conferinței, împreună cu invitatul nostru special, domnul executor judecătoresc Constantin Murariu, din cadrul SCPEJ Zabolotnăi și Murariu, competent pe circumscripția Curții de Apel Iași.

Experiența domnului executor Murariu și-a spus cuvântul, iar în cadrul conferinței ne-a expus situațiile practice cu care dumnealui s-a confruntat în diverse cazuri instrumentate, dar și care au fost soluțiile aplicate, cu expunerea dispozițiilor legale și a jurisprudenței. Împreună cu colegul nostru, consilier juridic Lucian Molner și cu gazda evenimentului doamna Cristina Cornaci, am abordat chestiuni legate de competența executorului judecătoresc în materia executării directe, încuviințarea executării silite și autorizarea pătrunderii în domiciul sau sediul debitorilor ori ai terților deținători ai bunurilor.

Deși subiectul atât de ofertant nu ne-a permis atingerea tuturor punctelor de pe ordinea de zi a discuției, ne bucurăm că există Cafeneaua juridică și că avem ocazia de a organiza viitoare ediții, în cadrul cărora să trecem în revistă tot ceea ce prezintă interes.

Ediția XXI, în forma sa integrală, poate fi vizualizată atât pe canalul nostru de Youtube, cât și live pe pagina de facebook a Avestis. Vă așteptăm cu brațele deschise la următoarele ediții și, ca de fiecare dată, vă invităm să ne propuneți subiecte pe care doriți să le dezbatem.