Ediția XX a Cafenelei juridice, realizată de Avestis, s-a dedicat în mod expres insolvenței transfrontaliere, un domeniu extrem de vast, cu multiple aplicații practice.

Invitatul nostru special a fost doamna Nicoleta Mirela Năstasie, doctor în științe juridice, fost judecător în cadrul Tribunalului București – Secția a VII-a civilă, avocat și practician în insolvență. Întreaga ei carieră a fost dedicată cercetării juridice a acestui domeniu, fapt ce a determinat să ne prezinte diverse abordari ale Regulamentului (UE) nr. 848/2015 în situații practice, pornind de la deschiderea procedurilor principale și secundare, cooperarea practicienilor în insolvență și a judecătorilor din diversele proceduri transfrontaliere și până la intervenția creditorilor în respectivele proceduri.

În cadrul conferinței s-au prezentat inclusiv aspectele legate de posibilitatea deschiderii procedurii insolvenței secundare în România pentru valorificarea activelor deținute de o sucursală a unei societăți străine , precum și tratamentul diferitelor categorii de creanțe în cadrul procedurilor principale și secundare desfășurate simultan pe teritoriul mai multor state membre ale Uniunii Europene.

Dezbaterile au fost interesante și interactive, fiind moderate de doamna Cristina Cornaci, fondator si director general al Avestis, împreună cu colega noastră avocat Mădălina Ionescu.

Pentru cei interesați care nu au reușit să vizioneze video-conferința în direct, pot regăsi întreaga ediție pe canalul nostru de YouTube, dar și întregistrarea live de pe pagina de Facebook a Avestis.

Vă așteptăm cu plăcere la următoarele ediții ale Cafenelei juridice, invitându-vă totodată să ne transmiteți opinii, subiecte sau chestiuni ce prezintă interes pentru dumneavoastră și pe care le propuneți spre dezbatere.