Editia a XIX-a a Cafenelei juridice – marca Avestis

Primul eveniment din anul 2023 a evenimentelor noastre Cafeneaua juridica – marca Avestis – a adus in atentia auditorilor nostri un subiect mai putin cunoscut: publicitatea ipotecilor mobiliare, ce se realizeaza prin intermediul Registrului National de Publicitate Mobiliară – R.N.P.M. (cu denumirea anterioara Arhiva Electronica a Garantiilor Reale Mobiliare).

Dl Mihai Glavan, Directorul general al Act GVN SRL – operator R.N.P.M. autorizat de Ministerul Justitiei, a acceptat invitatia noastra si a descris foarte frumos modul de functionare al acestui registru, de la operatiunile ce pot fi efectuate, de catre operatorii autorizati prin agentii lor, si pana la modalitatile concrete in care publicul larg poate consulta informatiile din acest registru.

Ne-am axat pe cazurile practice in care consultarea registrului este extrem de benefica pentru orice posesor diligent de bunuri mobile. De asemenea, am evidentiat responsabilitatile pe care si le asuma atat debitorii ipotecari cat si creditorii in favoarea carora se constituie ipoteci mobiliare, in garantarea unor obligatii.

Dezbaterea a fost coordonata de d-na Cristina Cornaci, fondator si director general al Avestis International SRL, care a prezentat tematica impreuna cu colega noastra avocat Madalina Ionescu, iar din dialogul purtat cu invitatul nostru am ajuns la concluzii extrem de interesante si utile despre evolutia sistemului de publicitate a ipotecilor mobiliare.

Evenimentul a avut loc online, pe platforma zoom, cu difuzare pe platformele facebook si youtube.

Va asteptam cu placere la urmatoarele editii ale Cafenelei noastre juridice – marca Avestis, invitandu-va totodata sa ne transmiteti opinii, subiecte sau chestiuni ce prezinta interes pentru dvs si pe care le propuneti spre dezbatere.