Ediția a XVII-a a Cafenelei juridice a avut loc în 22 septembrie 2022, și s-a bucurat de un auditoriu numeros care a ascultat cu mare interes prelegerile de la exordiu la perorație, informațiile și experiențele pe care invitații evenimentului le-au adus în discuție fiind captivante și extrem de utile.

Ne-am bucurat de prezența doamnei Adriana Dabija, căreia îi mulțumim pe această cale de onorarea invitației lansate, și de experiența dumneaei în cei peste 10 ani de activitate în cadrul Autonom Services S.A. Doamna Dabija ne-a prezentat aspectele esențiale ale activității Autonom, ne-a oferit câteva informații despre cum se gestionează procedura de închiriere a mașinilor, cum se evaluează clienții în funcție de gradele de risc pe care le prezintă și care sunt soluțiile identificate în momentul în care finanțatorul (locatorul) se lovește de incidentele de plată din partea utilizatorilor de autovehicule închiriate, prin intermediul contractelor de leasing operațional.

Discursurile din cadrul Cafenelei au fost moderate de doamna Cristina Cornaci, care a completat imaginea de ansamblu cu informații esențiale despre contractele de leasing financiar, dar și operațional, făcând o paralelă între cele două modalități de finanțare, reliefând avantajele și dezavantajele acestora în raport cu utilizatorii. A povestit, din bogata experiență în recuperarea bunurilor și a creanțelor, pe care o deține Avestis, care sunt soluțiile optime cu care putem sări în ajutorul finanțatorilor atunci cât se confruntă cu nerespectarea obligațiilor contractuale de către utilizatori și care sunt pașii de urmat în vederea îndeplinirii acestui deziderat, plecând de la procedura amiabilă și până la procedurile judiciare.

Desigur că, unei conferințe cu scop educativ, îi poți aduce culoare prin expunerea situațiilor practice și a întâmplărilor reale, așa că intervențiile colegului nostru Lucian Molner – consilier juridic cu peste 12 ani de experiență în domeniul de recuperare a bunurilor și a creanțelor – nu au făcut decât confere discuțiilor un aer cât mai atractiv datorită „pățaniilor de pe teren” cu care nu te poți întâlni într-o carte de drept sau într-un articol din condițiile generale ale unui contract, ci doar în lumea reală.

Le mulțumim ascultătorilor care participă fidel la edițiile Cafenelei juridice, dar și celor care abia ne-au cunoscut, și vă promitem ediții viitoare cel puțin la fel de interesante ca cele precedente. Pentru doritorii care nu au reușit să ne urmărească ediția în timp real, vă atașăm mai jos link-ul de YouTube, acolo unde puteți vizualiza integral ediția a XVII-a.

Totodată, pe site-ul nostru cafeneauajuridica.ro, la secțiunea „Sugestii” puteți să ne lăsați un gând, o opinie și idei de interes pentru ediții viitoare. Vă mulțumim pentru participare!